IT juht

 IT juht

Hea IT juht või head juhid üldse ei ole alati ainult ühte tüüpi juhid. Tavaliselt on nad segu mitmest erinevast tüübist, sest igale töötajale sobib erinev juhtimis stiil ning selleks et kõiki töötajaid motiveerida ja visiooni edasi anda peab ta kasutama erinevaid juhtimis stiile.

Joonis 1. Sergei Anakin

Esimeseks IT juhiks valisin Sergei Anakini, kes on Pipedrive IT-juht ning oli ka vahepeal lausa Pipedrive tegevjuht. Sergei Anakin on pigem rohkem teavitaj/suhtleja ja mentor/õpetaja tüüpi juht. Ta igapäevaselt peab aru saama ärivaldkonna detailidest, neid edasi tõlgendama ning tutvustama oma ettevõtet väljaspool.  Samuti arvab, et edukaks koostööks kolleegidega tuleb mõista vastaspoole probleeme ja vajdusi ning toob tähtsal kohal välja ka empaatia vajaduse.

Joonis 2. Agnes Roos

Teiseks IT juhiks valisin Agnes Roosi, kes oli 7 aastat Eesti Energia IT-juht ning praegu on Eeesti Energia juhatuse liige. 2017. aastal sai ta ka Aasta mõjukaimi IT-juhi tiitli. Agnes on kindlasti pigem treener/juhendaja tüüpi juht. Ta on aus ja otsekohene ning ootab teistel samasugust suhtumist. "Pigem ma ütlen välja nii selle, mis mulle meeldib ja on hästi – mida võiks muidugi alati veelgi rohkem teha – kui ka selle, mis päris nii ei ole, sealjuures tehes seda nii konstruktiivselt kui võimalik. Ehk et, kui midagi ei ole hetkel okei, siis ma panen selle lauale ja soovin rääkida, kuidas me saaksime ikkagi paremini." Ta teeb seda sellel eesmärgil, et teisi nende töös toetada ja aidata neil õnnestuda. See muidugi eeldab usalduslikut suhet ning psühholoogiliselt turvalist keskkonda, millel ta paneb ka hästi palju rõhku, sest ilma selleta ei oleks sellist ausust ja otsekohesust.


Kasutatud allikad:
https://www.ituudised.ee/uudised/2019/05/21/anikin-pooras-palgaralli-ettevotte-kasvuks
https://soundcloud.com/veiko-valkiainen/agnes-roos-brutaalne-ausus-ja-psuhholoogiliselt-turvaline-ohkkond-kaivad-kasikaes
https://www.ituudised.ee/uudised/2018/05/04/1-kusimus-vastab-agnes-roos

Comments

Popular posts from this blog

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus